Contestació al següent article: Blanes: “Hemos tomado medidas difíciles, valientes y muy necesarias para reducir el déficit”

En primer lloc, hem de dir sincerament que ens decep la seua ignorància premeditada cap a Compromís. Li ho aclarirem. Aspirem, amb una perspectiva oberta, col·laborativa i de confluència a canviar la política. Perquè entenem que esta ha de dirigir-se a solucionar els problemes, a generar progrés sostenible i benestar per als seus ciutadans. Vostès, en canvi, rebutjant com sempre les nostres mocions, segueixen enrocats en un model econòmic que només genera desocupació, precarietat del teixit productiu, tancament d’empreses, degradació democràtica, privatització i degradació de la societat del benestar, destrucció del territori i del medi ambient així com especulació i favoritismes per als culpables de la desfeta de la nostra societat.

Demagògia? De veritat que vostès ens poden atribuir amb tranquil·litat eixa paraula? La demagògia, el despotisme, l’amiguisme i el balafiament han format de la seua praxis diària, tant als successius governs locals, autonòmics i nacionals. I és que, a priori, sembla que no veuen la realitat, però són més llestos del que ens pensem. Sempre la han comprés clarament i s’han estat preparant veladament per a la desfeta de l’estat del benestar, servint com sempre als poderosos per a que ells guanyen i guanyen diners, mentre les persones vulnerables pateixen cada vegada més, sense donar-los cap eixida, regant amb diners a la banca que ha creat aquesta crisi, afalagant als grans empresaris pròxims que paguen sobresous i campanyes. Per sort, la gent se n’ha adonat, i tant el bipartidisme com els seus enganys estan tocats de mort. Ha arribat el moment de rescatar a les persones i treballar per i amb elles.

Quan diu “Medidas antisociales, y yo agregaría que difíciles, valientes y muy necesarias” li responem que a Compromís per Onil no podem assumir que es regale el el desenvolupament del nostre territori a empresaris salvapàtries que mitjançant projectes especulatius hipotequen el futur del nostre poble. Tampoc, per humanisme i decència podem acceptar que es justifique l’acomiadament de treballadors municipals per a regalar els mateixos serveis a empreses privades sense cap altra alternativa, i sense fer cas a les nostres propostes. Tampoc podem admetre que sota la possibilitat legal de prorrogar els pressupostos, s’amague la inacció d’un govern sense cap altra iniciativa que projectes megalòmans, o la falta de transparència referida al fet de voler pagar la totalitat del deute sense saber ni la provinença ni la legitimitat d’aquest.

No li apanyen les nostres propostes de dinamització econòmica i prefereix viure aïllat entre elms i flors, amb golfets i retallaetes, mentre no afronta el principal problema d’Onil que és l’atur, la dignitat dels nostres veïns i veïnes i la falta d’estimulació de l’economia productiva i sostenible. Tot açò ens sembla irresponsable i injust, i li demanem que baixe de “Mundo ilusión i el país de la piruleta” per a afrontar la realitat diària i quotidiana de totes les colivenques i colivencs. Sense ells no som res.

Compromís per Onil