Tono Esteve: “Estem regalant gran part dels pressupostos a bancs i empreses sense saber la procedència ni legitimitat del deute. Hem de saber la quantitat de deute il·legítim i parar aquest balafiament que afecta als serveis i benestar dels colivencs i colivenques”

Compromís per Onil proposarà al plenari una auditoria del deute de l’ajuntament, així com una moratòria i reestructuració en el pagament del deute legítim.

Des de Compromís no estem disposats a que els ciutadans i ciutadanes paguen un deute i interessos creats per a finançar gestions negligents d’empreses públiques i recs amb diners públics a empreses privades i bancs. I és que a nivell autonòmic, calculem que 1€ de cada 10€ de deute és il·legítim, el que es tradueix a desembre de 2011 a 2.942.229.414€ i un 30% del PIB i que genera diàriament la barbaritat de 500.000€ en concepte d’interessos. Per a crear una imatge del que suposa eixa quantitat de deute, dir que, és l’equivalent a la construcció de 39 hospitals o 300 escoles” declara el regidor de Compromís.

“Parlem amb coneixement i exemples clars com és ara la Ciutat de les Arts i les Ciències, endeutada per a pagar convenis amb l’Institut Nóos d’Urdangarin. Pensem que, a nivell local s’hauria de concretar a través d’una auditoria, quina és la suma que l’ajuntament d’Onil regala en deute il·legítim i interessos, mentre practica una sèrie de retallades indiscriminades i innecessàries i podria destinar eixos diners al foment de l’ocupació i ajudes a famílies amb menys ingressos” conclou Esteve.

Tota la informació sobre el deute il·legítim es pot trobar a:

http://www.auditoria.compromis.net/