L’executiva comarcal de Compromís en aquestes últimes setmanes s’ha manifestat públicament en contra de les retallades que està aplicant la Conselleria de Sanitat en els serveis i horaris de les ambulàncies de Suport Vital Bàsic (SVB), que s’han quedat a la meitat en Ibi. I aquest retall afecta la qualitat dels serveis sanitaris que es presten a molts ciutadans de la nostra comarca, en concret als d’Ibi i altres pobles de la Foia, com ara Banyeres, Castalla i Biar, en definitiva, a més de 40.000 habitants. Tot açò ha sigut motiu pel qual la nostra diputada a les Corts Valencianes, Mònica Oltra, ja ha presentat les corresponents preguntes parlamentàries al conseller de Sanitat, a fi que rectifique en l’aplicació d’aquesta mesura i que mantinga aquesta Unitat de Suport Vital Bàsic les 24 hores del dia al municipi d’Ibi, amb el qual es podrà continuar prestant aquest servei tant a Ibi com a tota la Foia.

El dia 29 d’abril es va celebrar un Consell Extraordinari de l’Àrea de Salut on es va tractar aquest tema, i després de conéixer les dades d’ús del servei i el posicionament de la Conselleria, finalment, el Consell de Salut va decidir el següent: 1. No es dóna suport a aquesta retallada en el servei d’ambulàncies del SVB; 2. si tenim en compte la població i les assistències realitzades a Ibi, és raonable que es mantinga el servei a Ibi, sempre que s’assegure que no es perjudica l’assistència dels veïns d’Onil i Castalla; i 3. s’exigirà una valoració després de 6 mesos d’aplicació, tenint en compte els possibles canvis en els temps de resposta dels SVB i la sobrecàrrega d’altres serveis, com ara el SAMU, per poder replantejar-ne l’organització si empitjora la qualitat del servei.

Per tot això, donem tot el nostre suport a la manifestació convocada a Ibi per a demanar que es restablisca el servei d’ambulàncies del SVB amb plena normalitat a Ibi i la Foia de Castalla i esperem que aquesta iniciativa, promoguda per la Plataforma Pro Ambulància, serà tot un èxit que, acompanyat per la recollida de quasi 10.000 firmes, farà que la Conselleria de Sanitat recule i restablisca plenament el servei, única garantia d’un servei de qualitat.

La manifestació tindrà lloc demà, dia 04 de maig a les 12h a la Plaça de la Tartana d’Ibi