Tono Esteve: “Aquestes sessions de gran importància per a les colivenques i colivencs, han estat opaques durant anys per por a la fiscalització ciutadana”

Compromís per Onil vista la sentència del Tribunal Constitucional que obliga a fer públiques les Juntes de Govern, exigirà a l’Ajuntament d’Onil que convoque i done difusió a aquestes públicament, així com a les diverses Comissions i Plenaris que tenen lloc al consistori colivenc.

“Considerem de gran importància avisar a les nostres veïnes i veïns d’aquesta possibilitat. A aquestes Juntes que fins ara quedaven vetades pel Partit Popular, es tracten temes crucials com, operacions de crèdit majors al 10% del pressupost, projectes d’obres, contractes privats, vendes de patrimoni o concessions sobre béns” informa el regidor valencianista.

El regidor de Compromís continua “La veda que s’ha portat a terme fins ara, suposava una vulneració democràtica, una falta de transparència total i el menyspreu cap ciutadanes i ciutadans. A partir d’ara, totes i tots tindrem una major informació i poder d’investigació en aquestes Juntes

Per açò, i amb la intenció de que no quede en una mera notícia esborrable amb el pas del temps, demanarem al proper plenari que l’ajuntament, cada vegada que haja de convocar Juntes, Comissions o Plenaris faça la publicitat necessària per tal d’augmentar la participació i la transparència que, recordem, són valors claus i necessaris en qualsevol democràcia avançada” conclou el regidor de Compromís