Tono Esteve: “Cada vegada que es produeixen fortes ràfegues d’aire, el poble es plena de contenidors tombats o enmig dels carrers que suposen un perill per a vianants i vehicles

Compromís per Onil presentà al darrer plenari una sèrie de propostes i preguntes relacionades amb la recollida de brossa i la instal·lació dels nous contenidors, tant els tradicionals, com els soterrats.

La recent instal·lació de contenidors tradicionals té una manca de mesures de subjecció, la qual cosa fa que ens trobem els carrers amb contenidors tombats o enmig d’aquests cada vegada que es produeix un fort vent, de manera que hem d’anar zigzaguejant per a esquivar-los. Amb açò, hem demanat que l’ajuntament i FOBESA busquen la manera perquè els contenidors queden fixats evitant aquesta problemàtica. També, en relació als contenidors soterrats que estan instal·lant-se, recomanem a l’ajuntament que faça un seguiment i control exhaustiu, ja que la funcionalitat d’aquests està debatent-se molt a diferents pobles per l’alt cost de manteniment, la facilitat de trencar-se i que, fins i tot en alguns casos, s’han conegut morts al manipular-los” declara el regidor de Compromís.

Esteve segueix “D’altra banda, hem preguntat sobre el calendari d’arreplegada de brossa, atès que són molts els veïns i veïnes que no l’han rebut. Igualment, hem sol·licitat que s’explique clarament o se n’estudie si s’han de canviar els horaris de recollida de la brossa, així com els horaris de portar-la als contenidors. Venim observant que la gent els utilitza en dies i horaris inadequats i ens trobem molts contenidors a vessar i amb brossa per terra els diumenges. Creiem que es podria fer una campanya informativa amb aquests horaris, amb la intenció de conscienciar a la gent dels problemes que incomplir els horaris suposa

Respecte al veïnat de la plaça on havia d’estar el mercat i el nom d’aquesta

El regidor els valencianistes remarca “Els veïns i veïnes ens van suggerir que demanarem que se li posara nom a la plaça pels diversos problemes que tenen com, per exemple, amb la correspondència. Com que allí estava l’edifici de FAMOSA anomenat “el cinc”, hem proposat que s’utilitze este nom i es diga “Plaça del cinc” recordant-lo ja que, si no s’haguera destruït aquest edifici industrial i sense cap columna pel mig i s’haguera restaurat, potser s’haurien gastat molt menys diners que el que va costar i estaria fent la funció inicialment prevista de mercat.”