Tono Esteve: “No podem permetre que cap família colivenca es quede sense llum o aigua per no poder pagar les factures. Calen mesures decidides que lluiten contra la pobresa energètica i asseguren el benestar dels nostres veïns.

Compromís per Onil portarà al plenari d’aquest dijous una proposta encaminada a combatre l’anomenada pobresa energètica que pateixen molts ciutadans que són incapaços d’assumir el pagament de les despeses d’energia per a les seues necessitats bàsiques.

Segons paraules de Tono Esteve, “L’administració local, per la seua proximitat i contacte directe amb la ciutadania, ha de ser notablement conscient d’aquesta problemàtica per a que, en la mesura de les seues competències, possibilite que tots els veïns no es vegen privats de calefacció i aigua calenta durant l’hivern.

En aquesta línia, la moció de Compromís pretén que s’inste a la Generalitat Valenciana a aprovar un decret de llei per la via d’urgència que impedisca tallar el subministrament de llum i gas durant els mesos de fred a aquelles famílies que acrediten la manca de recursos concedint un ajornament del pagament dels rebuts pendents.

“Un dels factors que encareixen aquestes factures, és l’obsoleta instal·lació amb què compten alguns immobles de la localitat. Per això proposem que l’Administració autonòmica implemente un Pla de rehabilitació energètica d’aquestos edificis.” Assevera Esteve.

Per últim, el regidor valencianista proposa que “l’Ajuntament d’Onil, pose en marxa un servei gratuït, per tal d’ajudar les famílies colivenques a reduir l’import de la seua factura elèctrica. Aquest servei, coordinat per les regidories de Serveis Socials i Medi Ambient, hauria d’actuar com a oficina d’estalvi elèctric que lluite contra la pobresa energètica i facilite l’adequació de les seues factures al consum elèctric real.