Tono Esteve “Amb la situació que vivim, entre la falta d’ocupació i l’escassetat de subsidis, moltes persones d’Onil veuen com a impossible desplaçar-se fora a realitzar activitats tant quotidianes com buscar treball

Compromís per Onil portarà al proper plenari de setembre una moció per tal que s’acorde una política de gratuïtat de transport al municipi, així com s’inste al Consell a impulsar les mateixes polítiques per a persones desocupades que no cobren prestació o cobren una prestació inferior al Salari Mínim Interprofessional.

El regidor valencianista declara “En un context de greu crisi econòmica i altes xifres de desocupació, són moltes les persones que veuen limitats els seus quefers del dia a dia. Parlem de tasques com l’accés a ofertes de treball fora del municipi i el desplaçament a l’hospital o altres institucions com el SERVEF o la Seguretat Social.”

“Ja és prou depriment trobar-se en aquestes situacions, com per agreujar-lo més amb la impossibilitat d’accedir a aquestes labors. Així mateix, tirant mà d’hemeroteca, podem trobar que la llei de Mobilitat de la Comunitat Valenciana diu: Les Administracions Públiques facilitaran la mobilitat de les persones com a element essencial de la seua qualitat de vida i de les seues possibilitats de progrés en relació amb el desenvolupament de les seues oportunitats de l’accés al treball, a la formació, als servicis i a l’oci”. A més, a més, específicament, es fa referència a la “promoció del transport públic per a totes les persones i de la intermodalitat” remarca Esteve.

El representant valencianista conclou “Així doncs, vetllant pel benestar de les colivenques i colivencs, defendrem aquesta moció davant de la resta de grups polítics esperant trobar una resposta positiva que dignifique la vida dels més de 800 aturats del nostre poble”