Tono Esteve “Aquest deute de vora 3 milions d’euros, a més d’impedir el màxim aprofitament dels recursos, genera uns interessos desorbitats que estem pagant tots i cadascun dels habitants d’Onil

Compromís per Onil proposarà al proper plenari la unió de tots els partits amb representació al consistori per sol·licitar a la Generalitat que pague, abans d’acabar l’any, els deutes que manté amb el municipi tal com ha fet a altres localitats, uns deutes que bloquegen i perjudiquen greument l’economia local.

Esteve explica “És inadmissible i insostenible que l’ajuntament d’Onil haja de seguir patint aquest deute i els seus interessos que procedixen d’un altre govern i són propis de la Generalitat. S’està ofegant totalment l’economia del nostre poble per les males polítiques dutes pel PP local i autonòmic a l’anterior legislatura que, recordem, van estar basades en construir i construir sense cap criteri”

“La major part d’aquest dèficit procedeix del ‘Plan Confianza’ i altres actuacions d’aquest tipus, amb el qual es van fer obres sense sentit com, per exemple, el nou ajuntament. Els colivencs i colivenques no som culpables del mètode especulatiu seguit pel darrer equip de govern i, per tant, hem de dir prou, ja que estem veient minvar moltes inversions i actuacions per la seua culpa” exposa el regidor de Compromís.

Tono finalitza “La nostra idea és que tots els partits polítics amb representació local facen tots els esforços que estiguen a les seues mans per parar aquest calvari econòmic. Així l’ajuntament es llevarà un gran pes de damunt i tindrà menys dificultats amb el dia a dia podent, entre altres, disminuir el temps de pagament a proveïdors, augmentar partides en serveis socials i foment de l’ocupació i, literalment, deixar de tirar diners a la brossa amb el pagament d’interessos