Compromís per Onil satisfet perquè es faça justícia amb l’IBI de les zones rústiques urbanitzables

Amparo Monllor: «La política fiscal i tributària de l’ajuntament ha de ser equitativa i, amb aquesta iniciativa que vam dur des de Compromís al plenari de setembre de 2014, es dóna un primer pas molt important acabant així amb una situació abusiva per als propietaris de les zones afectades.»

Compromís per Onil mostra la seua satisfacció per la recent notícia respecte a la actuació per revaloritzar els terrenys de naturalesa rústica lligats a programes urbanístics no desenvolupats.

«Aquesta acció que es va iniciar amb la moció de Compromís i la petició de diversos propietaris afectats, és una molt bona notícia per a la justícia tributària del nostre poble. Fins ara, els propietaris d’aquestes zones han estat pagant IBI urbà com si a aquestes hi haguera clavegueram, enllumenat… Una situació totalment desmesurada i sense fonament que, amb sort, es revertirà. Ara, passaran a pagar IBI com a zona rústica urbanitzable.» manifesta la Amparo.

La regidora de Compromís finalitza «La part negativa serà la disminució d’ingressos per aquest concepte a l’erari públic però, per a nosaltres, el realment important és que els posseïdors d’aquest tipus de terrenys paguen unes quantitats sensates i consonants amb el valor del sòl.»

Arxivat en: Moviments Socials, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *