Tono Esteve: “Cal recordar que a abril de 2012 vam presentar una moció per la qual demanàvem la contractació d’un tècnic d’aquestes característiques, clau per impulsar l’economia colivenca, i el PP ens va tombar la proposta adduint que era innecessari”

Compromís per Onil va rebre amb indignació la notícia apareguda al Diari Escaparate el darrer 21 de maig, per la qual dues regidores del Partit Popular passaran previsiblement a assumir noves funcions que teòricament haurien de correspondre a un Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local.

Segons paraules del regidor de Compromís, “És una vergonya que s’afavorisca a persones del PP en lloc d’obrir un procés de contractació pública per a professionals d’aquestes característiques. Creiem que aquestes tasques han de recaure, pel bé d’Onil, en persones acadèmicament formades per a dur a terme un treball de dinamització, gestió i aprofitament dels recursos endogens, i no de manera arbitrària en regidores de l’equip de govern.”

En aquest sentit, des de la formació valencianista consideren que “es tracta d’una altre exemple de discrecionalitat política del govern municipal que tendeix a premiar a la seua parròquia en detriment d’una gestió rigorosa dels interessos d’Onil. Perquè el rol d’un Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local no és solament el d’un mer receptor i gestor de currículums, sinó també el d’un catalitzador de l’activitat econòmica, social i turística del municipi, de diagnòstic local, de recolzament al teixit productiu i associatiu, o de promoció de nous plans i estratègies territorials. I per a desenvolupar eixe treball s’ha d’adquirir una capacitació prèvia.”

D’altra banda, l’edil de Compromís afirma que “No ens sorprèn res. Estem acostumats a la nefasta gestió del desenvolupament local que els successius governs del PP han dut a terme a Onil. L’exemple més clar i escandalós és la fallida de la SPEOSA, empresa municipal encarregada de la promoció econòmica del municipi, que a hores d’ara es troba en concurs de creditors.”

“Pensem que un funcionari especialitzat i independent d’aquestes característiques, serviria per exemple per a centralitzar i gestionar l’esperat Pla Estratègic Local, del qual no hem tornat a tenir notícies. Per tant demanem al PP que rectifique aquest nomenament i reconsidere una vegada més les nostres propostes” conclou Esteve.