Tono Esteve: “Les nostres instal·lacions manquen d’aquests mentre que les evidències clíniques i científiques ratifiquen que la reanimació cardiopulmonar bàsica amb desfibril·ladors, és la resposta més adequada davant les parades cardiorespiratòries

Compromís per Onil demanarà al proper plenari, que l’ajuntament elabore un pla d’instal·lació d’espais públics cardioprotegits amb desfibril·ladors, així com forme al personal capacitat per fer-los servir.

Esteve remarca, “Es tracta d’un reclam de la ciutadania avalat per la OMS i pel decret 220/2007 del Consell, pel qual es regula la utilització de desfibril·ladors semiautomàtics externs per personal no mèdic. Aquest recomana la instal·lació d’aquests en els llocs que reben, o per on transiten o romanguen, gran nombre de persones

“Per les raons abans exposades són molts els ajuntaments que han dotat les seues instal·lacions d’espais cardioprotegits equipats amb desfibril·ladors i pensem que l’ajuntament d’Onil ha d’agafar aquesta consideració i fer-la realitat. No podem esperar que passe alguna cosa al nostre poble per començar a previndre, ja que n’han passat a altres localitats. Per exemple, a Euskadi ja s’han arreplegat més de 100.000 signatures per dotar els seus espais públics amb aquests, donada la mort recent d’un jove i, lamentablement, no és tracta d’un cas aïllat. Tampoc es poden argumentar motius econòmics per a no comprar-ne, açò seria una irresponsabilitat” considera el regidor dels valencianistes.

Respecte al conflicte amb la realització d’uns cursets per part de l’AMPA del Sant Jaume

El regidor de Compromís declara “ Preguntarem al proper plenari el que ha arribat a les nostre oïdes. Sembla ser que l’AMPA del Sant Jaume es va posar en contacte amb la regidoria d’educació amb intenció de fer uns cursets d’espanyol al Centre Cultural, ja que aquesta associació tenia problemes amb horaris i volia que l’ajuntament col·laborara. Pel que es comenta, l’ajuntament va vetar a una persona per a impartir-los i finalment aquest curs ha anat endavant amb altra persona. Aleshores, volem saber quin ha estat el criteri per a seleccionar la persona que done aquests cursets.”