Tono Esteve: “Aquesta quantitat ens pertany a les colivenques i colivencs i ve donada pel deute que manté l’estat des de 2002, traduint-se en uns 2.600€ per habitant

Compromís per Onil proposarà al plenari de març que l’ajuntament d’Onil inste a les Corts a reclamar a l’estat els 13.500 milions d’euros de deute històric acumulats per l’infrafinançament autonòmic que els valencians i valencianes patim, a més d’un nou sistema de finançament autonòmic que no ens castigue ni discrimine.

En paraules del regidor de Compromís, “Aquests 13.500 milions d’euros, es tradueixen en 20 milions que pertanyen a Onil. Es tracta d’una xifra molt elevada i que supera la quantitat de 4 anys de pressupostos del nostre consistori. Amb aquesta quantitat, es podria pagar el deute que manté l’ajuntament, el qual ascendeix a més de 3 milions d’euros i genera uns interessos superiors als 100.000€ anuals”.

“D’aquesta manera, recuperant el deute que l’estat manté, a més de pagar tots els deutes, es podria crear un pla d’ocupació tal com vam reclamar i recuperar la figura de l’Agent de Desenvolupant Local. Recordem que aquesta, és clau per a impulsar l’economia colivenca, sent catalitzadora de l’activitat econòmica, social i turística del municipi, servint per al diagnòstic local, com a recolzament al teixit productiu i associatiu i per a la promoció de nous plans i estratègies territorials” considera el regidor dels valencianistes.

També, es podria augmentar molt considerablement la partida pressupostària destinada a serveis socials, per tal d’ajudar a aquelles persones i famílies que ho estiguen passant mal. No s’ha d’oblidar que a Onil sumem quasi 1000 aturats, gran part d’aquests en els sectors més vulnerables. D’altra banda, es podria fer front a les inversions més necessàries sempre que estiguen escollides pel veïnat, com poden ser la construcció d’un poliesportiu, arreglar diversos carrers i camins o millorar els accessos als polígons, a més de bonificar aquelles activitats que siguen respectuoses amb el medi ambient i amb el benestar de totes i tots” conclou Esteve.