Tono Esteve: “Considerem molt positivament la renovació del conveni amb la Protectora d’Animals d’Ibi. No obstant això, demanem una major sensibilitat en aquesta matèria, mitjançant l’habilitació d’un espai públic que facilite sense cap restricció, el passeig i esbarjo dels nostres gossos.

Compromís per Onil, arran de les nombroses propostes ciutadanes rebudes, plantejarà al pròxim plenari la creació de zones al casc urbà on els veïns i veïnes puguen acudir amb els seus animals.

Segons paraules del regidor de Compromís, “es tracta d’una magnífica idea que ja s’ha aplicat a municipis veïns com ara Ibi, amb una bona acceptació per part dels usuaris i que no requereix una inversió econòmica molt elevada.

“En aquest sentit, es podrien rescatar parcs, àrees verdes o terrenys abandonats, per tal de condicionar un espai per a mascotes que compte amb xicotetes estructures de fusta que servisquen de joc, areners, contenidors de brossa i panells informatius amb unes regles d’ús i de neteja.” afirma Esteve.

“Amb aquesta mesura potser s’evitarien atropellaments i molèsties als usuaris d’altres àrees verdes i recreatives. A més la creació d’aquests parcs redunda en benefici de la socialització entre veïns i veïnes d’Onil, ajuda a crear una cultura respectuosa amb els animals i serveix per a poder reaprofitar espais degradats i sense cap ús actual.” conclou el regidor valencianista.

*Foto d’una de les possibles zones a “La Creueta”