«Pluralitat, responsabilitat, preparació i ganes de treballar i millorar Onil, són els eixos que vertebren la candidatura que Compromís va presentar el passat dissabte a la vil·la colivenca.»

Davant d’un centenar de persones i acompanyats dels dos primers components de la llista de Compromís a les Corts per Alacant, Mireia Mollà i Rafa Climent, van estar presentades les 22 persones provinents de tots els àmbits que, juntament amb la cap de llista Amparo Monllor, conformen la candidatura de la coalició a Onil.

«No hem vingut ací a fer promeses caduques com aquestes darreres setmanes estan fent els demés partits a tots els nivells, sinó que hem vingut a presentar-vos una llista de construcció que apel·la a la responsabilitat per tal de governar el nostre ajuntament. Som conscients que la nostra situació econòmica no és molt pròspera, però som conscients també que amb treball, esforç i transparència, prioritzant on s’inverteixen els nostres diners, tirarem endavant. Esta candidatura no està tancada a les persones que conformen la llista, més bé és un nexe d’unió entre gent provinent de tots el àmbits que pretén sumar a totes i cadascuna de les persones que vulguen treballar i lluitar pel nostre poble. Ací sumem totes i tots.» va destacar Amparo al seu començament.

La candidata a alcaldessa d’Onil va afirmar «Des de Compromís anem a fer tots els esforços possibles perquè vinga la indústria a Onil al mateix temps que cuidarem la que tenim. Hem sigut, som i serem un poble lluitador, treballador i honrat; per aquest motiu serem capaços de portar a Onil al lloc on mereix estar. Mitjançant una línia de reactivació econòmica que done suport als emprenedors i que bonifique a aquelles empreses, comerços i establiments compromesos amb les persones, la sostenibilitat i el bé comú, recuperarem l’activitat industrial i el treball per a les colivenques i colivencs

«Creiem en la participació i en la democràcia de baix cap a dalt i sabem que els moviments cívics cohesionen i donen vida a Onil. Per això establirem majors sinergies amb les associacions existents i alhora fomentarem la creació de noves. També cal que donem suport als nostres xicotets comerciants que, a banda d’oferir proximitat i qualitat, creen treball i riquesa per a l’economia colivenca. Tots els establiments que radiquen al nucli urbà són el clar exemple d’una economia propera, de confiança i amb una oferta de productes suficientment satisfactòria.» continuava Monllor.

Així, la candidata de Compromís va concloure la presentació manifestant «La joventut és el nostre demà i no ens podem permetre establir cap barrera que impedisca el desenvolupament dels nostres joves. Amb l’ajuda d’AMPES i altres associacions, crearem un canal directe per a escoltar les necessitats dels més joves. Així mateix, altre dels aspectes que ens preocupa és el nostre entorn, coneixedors de que tenim un territori riquíssim, pensem que s’ha d’estructurar un model de turisme rural a llarg termini, que porte la sostenibilitat per bandera i revaloritze el nostre entorn.»

La llista està formada per:

1- Amparo Monllor Garulo 2- Esther Sánchez Vila 3- José F. Ernesto López de Pablo Arques
4- Albert Mira Trescastro 5- Carlos Llorens Albero 6- José Antonio Esteve Fuster
7- Roser Blanes Valero 8- María Salud Esteve Francés 9- Àngel V. Mataix Pérez
10- Alícia Brotons Fuentes 11- José Luís Sanchis Quilis 12- Vicent Micó Giner
13- Rosa Molina Sempere 14- Juan Bautista Blanes Aznar 15- Rosa Pérez Sanjuán
16- Julio Pastor Sanchis 17- María Jesús Ruíz Albero 18- Andreu F. Vidal Mozo
19- Noemí Verdú Payà 20- María Luisa Reig Casanova 21- Vicent Rico Juan
22- Carmen Mozo Casanova 23- Antonio Mira Monllor