Passades les darreres eleccions, el PSOE ens va citar a la seua seu amb intenció de parlar amb nosaltres. Totes i tots els que vam acudir ens imaginàvem el perquè de la citació i, una vegada allí, després d’una bona estona escoltant diverses vegades: «El que volem és que col·laboreu amb nosaltres(sense cap tipus de concreció per part del PSOE)», vam preguntar que entenien ells per col·laboració, al que no van contestar res clar(ni oferint regidories, ni demanant vot, ni res…). Després d’aquesta breu reunió, vam decidir convocar a tots els nostres militants i simpatitzants a una assemblea on es va exposar el que s’havia parlat a la reunió i es va decidir, de manera unànime i després d’una exposició d’opinions de cadascú dels assistents, no entrar al govern ni acceptar cap regidoria si en la propera reunió ens ho oferiren. 

Amb aquesta decisió, vam tornar a quedar a la seu dels socialistes per traslladar-los les nostres intencions i va ser en aquest moment quan van començar a oferir coses amb un poc de claredat. Ens van dir que no volien el nostre vot ni que entrarem al govern però, que havien creat una sèrie de regidories i havien decidit oferir-nos una nova a la qual anaven a titular «Transparència».

Des de Compromís vam reiterar la nostra decisió dient-los que preferíem estar en l’oposició i sense regidories, però que açò no significava que no comptaren amb nosaltres per al que fóra necessari, explicant-los que al nostre entendre és una manera de no limitar el nostre treball a una sola regidoria. Al mateix temps se’ls va dir que no solament Amparo, sinó que de ben segur moltes de les persones del nostre col·lectiu estaríem disposades a treballar amb i per a Onil, encara que sense càrrecs. També se’ls va indicar que estàvem disposats a presentar propostes i, si ens ho permetien, portar-les a terme en la seua plenitud.

Mentrestant, diferents representants del PSOE a la reunió ens vam donar diverses respostes que pensem que no venien al cas com:

-Vosaltres voleu presentar propostes i que nosaltres vos fem la faena.
-De veritat penseu que anem a cridar-vos per ajudar-nos si no entreu amb nosaltres?…

Després d’aquestes respostes impròpies d’un partit que ha estat els darrers anys a l’oposició i que hauria de saber el treball que açò suposa, així va quedar la cosa: Compromís es mantindria al marge de regidories i govern però amb la intenció de treballar de valent i a diari en tot el que fera falta pel benestar de les colivenques i colivencs. Fins i tot els vam donar les primeres idees per a la regidoria de «transparència» com gravar els plenaris, fer pressupostos participatius o penjar sous, despeses, pressupostos… a la web municipal.

Al cap i a la fi, no vam entendre molt bé l’última reunió i molt menys les respostes fora de lloc que es van tornar a repetir el discurs d’investidura. No creiem que procedira ni açò ni culpar de tots els mals a l’equip anterior quan estàs predicant unitat a l’ajuntament.
 
L’oferiment segueix damunt de la taula SENSE CÀRRECS, nosaltres no tenim por al treball, estem acostumats i així ho avalen les nostres xifres en aquesta última legislatura (aval que altres partits no tenen). 

Després d’açò, quedem a la plena disposició del poble i, si teniu qualsevol dubte al respecte o d’altres temes o voleu fer-nos alguna proposta, no dubteu en fer-nos-ho arribar. Treballem per a vosaltres, SENSE CÀRRECS.